News Page Company Profile Consulting & ADR Resources & Papers Tools & Techniques Stakeholder Management Training Home

Intensive Project Management Training

"Action is eloquence."
William Shakespeare (1564 - 1616)

Visit our new PMP and CAPM Training Page

Visit our new easy-to-use PMP and CAPM Training Website

Intensive Training - Practical PMP™ and Practical CAPM

Mosaic's 'Intensive' courses are designed to meet the needs of busy executives focused on achieving success in the minimum timeframe - You will undertake a complete PMP Exam Prep course in 5 days! Courses start on Monday and finish on Friday (with a pre-course and post course component). There are 7 contact hours scheduled for each day (plus lunch and refreshment breaks) and additional reading is required each evening (a paper copy of the PMBOK is essential). You will be working hard, but if you can stand the pace all of the information needed to pass the PMP examination will be yours within a week. Intensive CAPM courses run for 4 days at a similar pace.

All classroom training days include a combination of PowerPoint explanations, some worked group an individual exercises, question and answer sessions and discussions to help break up the intensity of the day. Most days also include a small test exam (practise questions) and set reading to complete between each day. The course concludes with a complete revision session plus a trial examination.

As part of your course, you are provided with a comprehensive manual including a complete index system. The manual is essential for revision and for future reference. The only compromise made in designing the intensive course, compared to our longer blended course, is the number of questions you will answer during the course (PMP courses also include a 30 day licence to Mosaic's PM Final online exam simulator).

The structure of an Intensive course (7 Hrs per day + lunch) is: -

  • Session 1 9:00 to 10:45 1.75 Hrs

  • Morning Tea 10:45 to 11:00  0.25 Hrs

  • Session 2 11:00 to 12:30 1.5 Hrs

  • Lunch 12:30 to 1:00   0.5 Hrs

  • Session 3 1:00 to 3:00 2.0 Hrs

  • Afternoon tea 3:00 to 3:15  0.25 Hrs

  • Session 4 3:15 to 5:00 1.75 Hrs

Refreshments are provided for all breaks and Mosaic's trainer stays with the group for the majority of the time.

After completing this course, we recommend taking your PMI exam within the next couple of weeks for the best chance of success. Allowing a few days for revision and taking the test examinations beforehand will ensure you are ready and confident to apply all you have learnt. Our email support service will assist with any questions you may have during this period.

Mosaic courses with a 'Intensive' delivery option are:


Bookings

.
- View our current public course schedule -

Public Training Course Bookings are made from this schedule

Need More Information?
To discuss your training requirements, please complete an [Information Request Form]
Telephone (03) 9696 8684 or simply email your request to:- training@mosaicprojects.com.au


Home - Contact Us - Site Map - Company - Training - Consulting - Resources - Legals


Tel: (03) 9696 8684
.Intl: +613 9696 8684

Copyright © 2011 Practical PM Pty. Ltd.
All rights reserved.
Important legal notices, disclaimer and trademark attributions.